Turvallisuus – Nostopöytä

Selvitettävää.

Altius nostopöytä on turvallisuudeltaan markkinoiden kehittyneimpiä ja turvallisuus onkin erittäin tärkeä osa tuotteitamme.
Tuotteiden kestävyys sekä vakaa rakenne yhdistettynä käytön helppouteen on myöskin osa tuotteen turvallisuutta.

Altiuksella työskentelemme ISO 9001 laatustandardin ja ISO 14001 ympäristöstandardin mukaan. Kaikki nostopöydät Altiukselta valmistetaan eurooppalaisen konedirektiivin 2006/42/EG mukaan. Nostopöydät ovat CE-merkittyjä ja täyttävät voimassaolevia nostopöytästandardin EN 1570-1 + A1 vaatimuksia.

 • Miten kuorma saapuu nostopöydälle ja miten se siihen asettuu?

  Pöytä joka ottaa vastaan raskaan, pöydälle tippuvan kuorman täytyy suunnitella sitä varten. Mikäli tippuvan kuorman paino on 1500kg ei voida yksinomaan valita tilalle nostopöytä jonka nostokyky on esim. 3000kg. On myös syytä räätälöidä nostopöytä mikäli siihen asetettavan kuorman paino jossain vaiheessa on nostopöydän reunassa.

 • Asennetaanko nostopöydälle kuljetin?

  Nostopöydälle asennettavan kuljettimen (esim. kuljetintelat) pituus ei kuulu ylittää nostopöydän pituutta. Uloke lisää kuormitusta nostopöydän sakseille tavalla jolle niitä ei standarditoteutuksessa mitoiteta. Vaikka kuljetin olisikin jäykkä ja kestävä aiheuttaa se ylimääräisen kuormituksen, pistekuormituksen kiinnityspisteeseen. Saksit antavat myöden kuorman painosta, tätä on syytä harkita kun pöytä varustetaan kuljettimella ja suunnitellaan linjastolle jossa kiinteitä eri korkeuksilla toimivia kuljettimia.

 • Miten kuormaa käsitellään nostopöydällä?

  Mihin suuntaan kuormaa käännetään? Pyöritetäänkö sitä? Pitäisikö tämän tapahtua automaattisesti vai napista?

 • Siirretäänkö nostopöytä paikasta toiseen?

  Myös tähän löytyy useita ratkaisuja, voidaan esimerkiksi käyttää runkoa joka mahdollistaa siirron trukilla tai pumppukärryillä, voidaan myös asentaa nostopöydän alle pyörät jolloin pöytä liikkuu käsin tai jopa tehdä kiskoilla liikkuvat motorisoidut vaunut.

 • Nostopöydän asennus ja paikka?

  Onko nostopöydälle tarvittava voimavirta saatavilla? Minkälainen lattia- tai maaperä on? Monet nostopöydät on kiinnitetään alustaansa, mikäli lattiassa on lattialämmitys kuuluu nämä merkitä selkeästi jotta vältettäisiin vahinkoja.

 • Upotetaanko nostopöytä?

  Suuri osa lastauslaitureilla käytettävistä nostopöydistä upotetaan. Nostopöydän upotus mahdollistaa eri mallien käytön vaikka on päästävä lattiatasolle. Reiän reunat kuuluu varustaa kulmaraudoilla. Muista suunnitteluvaiheessa ø100mm sähköasennusputki ja pohjakaivo (Autamme tässäkin asiassa kun pääsemme siihen vaiheeseen.)

  Matala nostopöytä on myös vaihtoehto kun halutaan päästä lattiatasolle jolloin useimmiten käytetään ramppia.

 • Ajetaanko nostopöydän päältä?

  Jos nostopöydän päältä ajetaan esim. trukilla, nostopöytä kuuluu varustaa kestävämmällä pöytätasolla ja kiinnitys- tai lukitusmekanismillä. Turvallisuuden vuoksi on myös suotavaa vahvistaa saksien rakennelmaa.

 • Käytetäänkö nostopöytää henkilönostimena?

  Henkilönostimille on eri määräykset. Jotta pöytä täyttäisi kaikki määräykset ja olisi turvallinen on tärkeää että tiedämme miten sillä nostetaan ihmisiä.

 • Millaisessa ympäristössä nostopöytää käytetään?

  Tarviiko nostopöytää suojata erikseen syövittäviltä aineilta tai pölyltä? Kertyykö nostopöydän alla roskaa? Ehkä nostopöytä on syytä rakentaa ruostumattomasta materiaalista? Tuleeko pöytä sisä- tai ulkokäyttöön? Nostopöytä voidaan suojata monella eri tapaa, on suotavaa että tiedämme jo suunnitteluvaiheen alussa minkälaisiin olosuhteisiin nostopöytä voi joutua.

 • Tarvitseeko pöytä tai sen ympäristö ylimääräisiä turvavarusteita?

  Käyttötarkoituksesta ja ympäristöstä riippuen voidaan lisätä turvavarusteita. Lisävarusteet -sivulla löydät tavallisimmat turvavarusteet, ota rohkeasti yhteyttä jos on kysyttävää tai omia ehdotuksia.

 • Käytetäänkö nostopöytää erityisen intensiivisesti?

  Kun pöytä käytetään erityisen painaville kappaleille tai sen on tarkoitus liikkua erityisen nopeasti, kannattaa pöytä suunnitella sen mukaan. Käytöstä riippuen pöytä varustetaan erittäin kestävillä osilla, koneistetuilla akseleilla, rasvausnipoilla, kuulalaakereilla jne.